Uw stem telt!

Beste inwoner van Súdwest-Fryslân en een deel van Littenseradiel,

Nog slechts een paar weken en u mag weer gebruik maken van uw recht om die partij en/of persoon te kiezen, die de komende vier jaar uw belang mag vertegenwoordigen in de gemeentelijke politiek. Ik hoop van ganser harte dat u gebruik gaat maken van dat recht.
Sommige mensen hoor ik denken:
Wat levert het op?
Waarom zou ik stemmen?
Vaak doet men toch maar wat?

Ik begrijp heel goed dat er twijfels zijn. Het vertrouwen in de (landelijke) politiek is niet zo groot en soms lijkt het ook alsof men maar wat doet en niet naar de inwoners luistert. Dat vind ik jammer en trek ik mij aan. Vandaar nu deze oproep.

Wat levert het volgens mij op wanneer u op 22 november a.s. wel naar het stembureau komt?
Ik denk dat u vast in uw omgeving zaken ziet waar u vragen bij heeft? Misschien wel een buurvrouw of een familielid, die meer zorg nodig heeft? Of betreft het uzelf en kunt u geen werk vinden of iemand die u kent die moeilijk rond kan komen? Misschien ergert u zich aan het groen in uw omgeving, dorp of stad? Of maakt u zich dagelijks zorgen over uw kind, die over een drukke weg naar school moet fietsen? Allemaal vragen waar de gemeentelijke politiek, met u, een antwoord op moet geven. Vragen waarover de gemeenteraad of het College van B&W besluiten moeten nemen.

De gemeentelijke politiek staat dichter bij u dan u soms denkt. Het gaat over u, uw gezin, familie en vrienden. Het gaat over uw leefruimte. Het gaat over leefbaarheid. Dat waar u elke dag mee te maken heeft.
Daarom is uw stem van groot belang. Het kan toch niet zo zijn dat een kleine groep mensen de koers van de gemeente bepaald. U heeft daarin ook een belangrijke stem.

Vanzelfsprekend hoop ik, als lijsttrekker van de FNP Súdwest-Fryslân dat u uiteindelijk de conclusie trekt dat de FNP het in de gemeente Súdwest-Fryslân niet zo verkeerd heeft gedaan. En hoop ik dat u in het programma van de FNP uw eigen waarden en gedachten herkent. Maar ook al vind u een andere partij dan is het wat mij betreft goed. Als u uw stem maar laat horen en op 22 november a.s. bereid bent om een keuze te maken voor de voor u passende partij en/of persoon.

Nu kan ik mij voorstellen dat er nog vragen leven. Het is niet zo gemakkelijk om wegwijs te worden in de wereld van de gemeente en al helemaal niet in de programma’s van de verschillende partijen. Daarom doe ik een handreiking. Mocht u vragen hebben over hoe de gemeente bepaalde zaken doet of ziet en welke doelen de FNP heeft op verschillende thema’s dan kunt u deze vragen stellen via vraag@durkstoker.frl  Ik ga dan proberen u zo snel als mogelijk een antwoord te geven. Ofwel ik stuur uw vraag door naar één van de ambtenaren, zodat die u een antwoord kan geven.

Uw ‘ik weet het niet’ probeer ik zo met u om te buigen naar ‘ik weet het wel’. Dan gaat uw stem niet verloren op 22 november 2017. Ik reken op u.

Vriendelijke groet,
Durk Stoker,
lijsttrekker FNP Súdwest-Fryslân


Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/durkstoker.frl/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286